МАНИФЕСТАЦИЈА „НОЋ СА АНДЕРСЕНОМ“ У ЧЕШКОМ СЕЛУ

На подстицај конзулке Веронике Сенјукове, прошле године је, у Чешком Селу, у Банату, огранизована прва Манифестација „Ноћ са Андерсеном“, која се из Чешке пренела и у остале делове света. У Београду је ова Манифестација успешно организована 01. априла 2016. године, у сусрет Међународном дану дечје књиге и Андерсеновом рођендану, у Дечјем одељењу „Растко“на Врачару. Амбасада Републике Чешке је најбољeучеснике наградила путoвањему Чешко Село, на Манифестацију која је одржана 16. априла 2016. године.  

Деца са Врачара – Јелица Јеремић, Петар Трифунов, Лука Обрадовић и Никола Петровић,  начелница библиотеке Марина Неђић и библиотекарка Милена Огњановић су се, на овом путовању, упознали са радом Удружења Чеха у Белој Цркви, Крушчици и Чешком селу, али су и активно учествовали у играма које је, за ову Манифестацију, у Чешком Селу, осмислила учитељица чешког језика Илона Кирхнерова. Представници Београда су достојно представљали свој град и Библиотеку града Београда и однели неколико награда.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - МАНИФЕСТАЦИЈА „НОЋ СА АНДЕРСЕНОМ“ У ЧЕШКОМ СЕЛУ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja