ПРОСЛАВА ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ У ДЕЧЈЕМ ОДЕЉЕЊУ „РАСТКО“ НА ВРАЧАРУ

Манифестација „Дечја недеља“, која је ове године одржана под слоганом „Нећу да бригам – хоћу да се играм“ обележена је програмима у Дечјем одељењу „Растко“. Дружење са децом у библиотеци је започето кроз радионицу калиграфије. Ученици четвртог разреда ОШ „Свети Сава“ су се, после краћег предавања Милене Ракић о историјату калиграфије, са великим задовољством, уз употребу традиционалних алата (трске, гушчјег пера, мастила...), опробали у вештини лепог писања. Након програма у библиотеци је направљена и изложба радова учесника радионице. 

Другог дана смо угостили дечјег писца Снежану Класовић Ђорђевић, која је ђацима четвртог разреда ОШ „Свети Сава“ читала приче из своје збирке „Приче о Милени“.

Следећег дана се са ученицима првог разреда ОШ „Јован Миодраговић“ дружио наш стални гост,писац Божидар Пешев, који је уз обиље шала и досетки представио своју нову збирку поезије „Кад је гуска била крушка“.

Програмска делатност је настављена и четвртог дана, када је ученицима четвртог разреда ОШ „Свети Сава“ уредница Љиљана Симић представила литерарни часопис и школски забавник „Даница за младе“. Часопис излази већ осам година и у њему су текстови наших еминентних књижевника за децу, али и радови награђених школараца.

Манифестација „Дечја недеља“ је успешно завршена посетом ученика другог разреда ОШ „Синиша Николајевић“.Њима је дечји писац Радислав Јовићпредставио своје стваралаштво, а након тога су ученици песнику рецитовали своје песме и разговарали о њима.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ПРОСЛАВА ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ У ДЕЧЈЕМ ОДЕЉЕЊУ „РАСТКО“ НА ВРАЧАРУ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja